Nog een merk dat het ingredient Oudh heeft omarmd en een mooi verhaal kent. In deze blog nemen we je mee in het merk: NEJMA.

Geschiedenis

Marie Lise Bischoff, eigenaresse van het merk NEJMA, groeide op een steenworp afstand van Grasse – de pafum hoofdstad van de wereld. Van kleins af aan groeide zij op tussen de parfums, naast haar liefde voor geuren was zij ook geïnspireerd door de sterren. Sterren die in duizendtal stralen aan de hemel van Nice, de havenstad aan de Middellandse Zee, waar zij opgroeide. Haar grootmoeder noemde haar om die reden altijd Nejma. Nejma betekend in het Arabisch ster.

Tijdens een reis door het Midden Oosten hoort Marie Lise van een Arabische vertelling en valt voor het heldhaftige verhaal. Volgens overlevering heet de vrouw in het verhaal Nejma – ‘een vrouw van onvergelijkbare charme en schoonheid’. Door de naam voel Marie Lise zich gelijk verbonden met de vrouw en laat zij zich door dit verhaal inspireren.

Het verhaal is echt noodlottig waarbij Nejma gevangen wordt gehouden en verhandeld als slaaf. Een Arabische prins kiest haar vanwege haar schoonheid, spontaniteit en het parfum dat haar lichaam van nature omhult. Samen krijgen zij zeven dochters, ieder met een eigen karakter.

Wanneer de dochters ouder zijn creëren ze als ode aan hun moeder ieder een parfum, dat ieder een ander aspect van hun geliefde moeder belicht. Zo vinden zeven parfums hun weg. Het ingrediënt (de ziel) dat deze zeven geuren verbindt is het kostbare, mysterieuze en oriëntaalse Oudh. De eerste drie geuren hebben een hoger percentage Oudh.

Collecties

Het merk NEJMA bestaat uit twee collecties. De eerste collectie, waar het verhaal om draait, is te herkennen aan de zwart gouden flacons en is genummerd van één t/m zeven (refererend naar de dochters). Waarbij de parfums zeer van elkaar verschillen. Zo is Nejma 1 gekenmerkt door pittige topnoten van Tijn, rozenbessen en saffraan met een bloemig hart van Bulgaarse roos. Nejma 3 kan geclassificeerd worden als een klassieke Roos-Oudh parfum. De absolute favoriet binnen deze collectie is Nejma 7, een dynamische combinatie van sprankelende citrusvruchten en neroli met tonen van cacao en kokos. Naast deze Classic Collection heeft NEJMA ook een collectie die te herkennen is aan de wit gouden flessen, waarbij het minder om de Oud draait maar nog steeds mooie volle warme geuren kent.

Classic Collection

White Collection