Nieuwsgierigheid, passie en fascinatie voor geuren is waar het voor de meeste parfummerken begint, zo ook voor Kinetic. Gelijk al vanaf de introductie in 2021 zijn de parfums een succes. Geïnspireerd door emoties, herinneringen en levenservaringen neemt Kinetic je mee..

DE GEUR IS EEN VERHAAL, DE GEUR IS EEN KUNST, DE GEUR IS KINETISCH.

Kinetica is een afhankelijke relatie tussen beweging en energie. Kinetiek is overal, omringt ons en komt voor in verschillende vormen en dimensies. De geur die we dragen en de beweging van de moleculen eromheen is een vorm van kinetische energie. Net als muziek, schilderijen of sculpturen, is de geur een soort artistieke energie die voortkomt uit gevoelens en herinneringen aan de maker. Kinetic ontwerpt kinetische geuren met een uitzonderlijke kijk op artistieke parfumerie. Elk van de geuren is een eerbetoon aan een andere emotie die een kostbaar moment kan worden om te onthouden.

Samen met de meesterparfumeurs worden kinetische energieën omgezet naar geurkunsten. Zo werken zij samen met meesterparfumeur Chris Maurice. Zijn grootvader was een Franse parfumeur die naar Spanje verhuisde om etherische oliën te produceren en in 1925 de Carbonnel-fabriek oprichtte. Nu is het familiebedrijf gevestigd in Barcelona en is het bedrijf in de derde generatie en de vierde in aantocht. Hij groeide op in het milieu van nichegeuren en kreeg de kans om te werken aan belangrijke projecten voor de toonaangevende merken in Europa en het Midden-Oosten, waaronder Xerjoff, Sospiro, Casamoratti, Nishane, Fragrance Du Bois, Masque Milano, Zoologist, Santi Burgas. Mark Buxton, deze Engelsman woont al meer dan 20 jaar in Parijs waar hij eerste de geuren creëerde voor de massamarkt. Zijn eerste creativiteit kwam volledig tot uiting met het eerste Comme des Garçons parfum. Mark Buxton stellen een verfijnde wereld voor met een verbazingwekkende moderniteit. Zijn stijl, rijk en contrasterend, combineert een traditionele Britse touch, een vleugje hedendaagse dandy, een rock en offbeat energie die luxe codes afwerpt met brutaliteit en durf. Miguel Matos is een autodidactisch parfumeur die aan meer dan 75 geuren heeft meegewerkt voor internationale nichemerken. Drie keer finalist van de Art & Olfaction Awards en won in 2020 de prijs voor de beste geur in de categorie Independent.