In onze collectie vind je merken met een verhaal, maar wat is nu het verhaal achter het merk. In deze blog nemen we je mee in het merk: AMOUROUD en waarom wij fan zijn van de geuren die zij ontwikkelen.

Geschiedenis

AMOUROUD is ontstaan uit de erfenis van de Perfumer’s Workshop. Zij hebben erkenning gekregen door het visionaire concept ‘costum made parfums’, dat ruim 45 jaar geleden werd ontwikkeld. Waar tegenwoordig costum made en gepersonaliseerd gewoon is geworden, was dat in die tijd niet. In de jaren ’70 verruilde Donald Bauchner, eigenaar van Perfumer’s Workshop, New York voor Londen waar hij Perfumer’s Workshop opzet in de luxe warenhuizen als Harrods en Selfridges.

In diezelfde tijd brak in Libanon de burgeroorlog uit waardoor veel mensen uit het Midden-Oosten hun vakantie naar Beiroet omruilden voor Londen. Het gebruik van het ingrediënt Oudh is in het Midden-Oosten al een eeuwen oud gebruik. Ondanks dat de Perfumer’s Workshop bestond uit 64 essentiele olien, zat het ingredient Oudh er niet bij. Door de vraag vanuit de Arabieren werd Donalds interesse in Oudh getriggerd en is hij zich gaan verdiepen in de olie en de eigenschappen. Hij raakte zo gecharmeerd door de diepte, rijkdom en mysterieuze kant van Oudh dat hij er mee is gaan werken. Echter werd het gebruik van Oudh door zijn Arabische distributeurs afgeraden. In die tijd was het ingrediënt Oudh nog niet bekend in het Westen en was het Westen er nog niet klaar voor.

Door de mysterieuze kant van dit ingrediënt bleef het Donald intrigeren en kon hij het niet los laten. Uiteindelijk besluit hij om in 2013 het merk AMOUROUD te lanceren, 10 geuren waarbij het draait om het luxe ingrediënt Oudh. In een andere blog zullen we dieper in gaan op het ingrediënt en zullen wij toelichten waarom dit ingrediënt als luxe kan worden ervaren. De liefde voor Oudh zit dus zo diep dat zelfs het merk er naar vernoemd wordt (AMOUR + OUD).

AMOUROUD is een olfactorische herinnering, verhalen, echt en verzonnen. Uitgewerkt met noten van bloemen, houttonen, wortels en kruiden vertaald naar parfums. Die als belangrijkste element sereniteit, plezier en liefde bevatten. Om een beeld van de geuren te krijgen hebben we er drie uitgelicht. Tijdens een bezoek in onze winkel nemen je graag mee in het merk AMOUROUD.

Collecties

Het merk AMOUROUD bestaat uit drie collecties. De eerste collectie waar het merk mee gestart is zijn te herkennen aan de zwart gouden flessen. In deze collectie is in alle geuren Oud verwerkt, maar omdat niet iedereen van het ingredient Oud houdt heeft het merk besloten ook een lijn te lanceren waar geen Oud in verwerkt is. Deze collectie is te herkennen aan de wit gouden flessen. Daarnaast hebben ze een Elixer-lijn uitgebracht, het kroonjuweel van de collectie. De Elixers zijn Extrait de Parfums en kennen dus een hogere concentratie essences, gemaakt van ‘s werelds meest zeldzame en pure natuurlijke ingrediënten. Deze collectie te te herkennen aan de goud groene dop.

Original Collection

White Collection

Elixer Collection