Onyrico betekent “wereld van dromen”: geur neemt ons mee naar dagdromen, plotseling getransporteerd zonder grenzen van ruimte en tijd. Het plezier van schoonheid en verfijning uitdrukken, dat zich uit in de aandacht voor details en eindeloze nuances: het ware en de luxe, altijd vertegenwoordigd door de tijd. Het zijn de belangrijkste ingrediënt van Onyrico.

Onyrico is een geparfumeerd eerbetoon aan het Italiaanse genie dat de wereld eeuwenlang schoonheid heeft geschonken. Verkenden tijd en ruimte door de geschiedenis van enkele grote figuren, gekozen uit vele Italianen die werken van buitengewoon talent en schoonheid hebben gecreëerd. Kunst kan op aarde bestaan alleen door de werken van de mens: en parfum is kunst.

De collectie van de parfums is geboren uit de wens om de vreugdevolle trots van het Italiaans zijn te bevestigen. Geloof in het genie en het talent van de Italianen.

Onyrico is een passend eerbetoon aan Italië, aan zijn tijdloze emoties.

Special Editions

parfums exclusief geuren kunst

ARTIMITIA

Real-life strategy to reach your goals.

Artemisia Gentileschi – de eerste vrouwelijke artiste in de geschiedenis.

Een moedige en onafhankelijke vrouw, moeder, kunstenares: termen die in 1600 niet te combineren waren. Zij doorbrak de sociale conventies door een onafhankelijk kunstenares te worden.Die haar eigen negatieve ervaringen omzette in krachten en verlossingen.We zouden kunnen zeggen dat ze een “feministe” ante litteram was: ze was een vrije vrouw zoals men zich in de ‘600 niet eens kon voorstellen.

Het parfum heeft de naam van haar handtekening op een van haar beroemde schilderijen. De kap in groene onyx herinnert aan de kleuren en nuances van oker en verbrande aardkleur van zijn beroemde “Zelfportret”, waar Artemisia zichzelf portretteert terwijl ze schildert.

Een onverwacht zoete en vrouwelijke geur, met een bouquee van champaca bloem, oranjebloesem en gekonfijte suiker, maar met een onverwachte variatie van gember of verrassend maakt deze geur vrouwelijk maar zeker vol persoonlijkheid.

TOP Ginger, Tangerine
HEART Orange Flower, Champaca flower, Ginger’s Flower, Candy Sugar
BASE Candy Ginger, Amber, Vanilla, White Musk, Woody Notes

NOSE: Maurizio Carizza

DOP: GROENE ONYX

 

niche parfum

ARCHIMEDE

Real-life strategy to reach your goals.

Archimede van Syracusa – Siciliaanse genie.

Archimede is een krachtig, indringend parfum met een sterk olfactorisch clair-obscur. Het vertelt over de bucolische omgeving van Sicilië en betovert bij de eerste smaak. De olfactorische setting begint met een wulpsheid van pistache en Siciliaanse citroen vermengd met wierook, roze peper en engelwortel, bestudeerd om de geur van het Italiaanse eiland te recreëren.

Het aromatische landschap wordt intenser: elemi, piment, jasmijn en oleander creëren een bedwelmende typisch mediterrane geur, die onze geest meevoert naar oude dorpjes vol kleine en karakteristieke straatjes.

Het einde van deze olfactorische voorstelling is gourmand: vanille en tonkaboon kruisen met de diepte van cederhout en vetiver, waardoor de geur een intrigerende en krachtige diepte krijgt. Dit is dezelfde sensatie die je ‘s nachts in Sicilië inademt, kijkend naar de maan die in de zee wordt weerspiegeld.

Het marmer dat de geur siert is Italiaans geel travertin, een steen die doet denken aan de oude huizen, archeologische vindplaatsen en prachtige kerken van het betoverende Sicilië.

TOP Pistachio, Incense, Lemon from Siracusa, Pink Pepper, Angelica’s Root
HEART Elemi, Piment, Davana, Jasmine, Oleander

BASE Cedarwood, Vetyver, Fava Tonka, Vanilla

NOSE: Maurizio Cerizza

DOP: GELE TRAVERTIN

INGENIUM

Real-life strategy to reach your goals.

Leonardo da Vinco – Schilder, ingenieur, weternschapper en een man met een groot universeel talent.

Hij belichaamde volledig de geest van zijn tijd en leidde die naar hogere uitdrukkingsvormen op de verschillende gebieden van kunst en kennis. een genie dat over de hele wereld bekend is.

De houtachtige basisnoten doen denken aan de wazige achtergrond van de Mona Lisa; hier, tussen vetyverwortels en subtiele hints van guaiac hout (de plant van het leven en tevens een universeel wondermiddel), komt de raadselachtige amber tot leven, samen met een vleugje sandelhout.

De geur wordt in evenwicht gehouden door gardenia en rode damastroos verheldert de geur om tegenwicht te bieden aan de rokerige hint van tabak. Eindnoten van gouden saffraan en nootmuskaat

TOP Bergamot, Safran, Nutmeg, Cinnamon, Spices

HEART Damascan Rose, Toabacco, Gardenia, Incense

BASE Guaiac Wood, Sandal Wood, Amber, Vetyver of Java Fir Balsam

NOSE: Luca Maffei

 

DOP: PERLATO DI SICILIA

The Collection

niche parfum kust en geuren

EMPERIO

Real-life strategy to reach your goals.

Dante – Dichter en schrijver die beschouwd wordt als de vader van de Italiaanse taal en de auteur van “De Goddelijke Komedie”, een van de grootste literaire meesterwerken ter wereld.

Het parfum “Empireo” is geïnspireerd op de “Stil Novo” visie op de vrouw, opgevat als een engelachtige vrouw en op de liefde van Dante voor het mooie meisje Beatrice.

Lavendel en wierook om te zuiveren en mirre om de olfactorische noten te harmoniseren. Heliotroop opent zich in het hart en creëert een gewichtloos boeket vermengd met witte roos en sambac jasmijn.

Het einde van dit parfum lijkt een terugkeer naar het begin, verpakt in een werveling van noten: vanille, amber, muskus, benzoë, sandelhout en cederhout.

TOP Bergamot, Incense, Mhyrr, Lavander

HEART Heliotrope, White Rose, Sambac Jasmine

BASE Sandal Wood, Cedar Wood, Vanilla, Benzoin, Fava Tonka, Amber

NOSE: Luca Maffei

DOP: ROZE ONYX

Niche Parfum Marco Polo traveler Kunst en geuren

ITINERIS

Real-life strategy to reach your goals.

Marco Polo – Een van de eerste van de grootste reizigers in de geschiedenis.

Zijn reis duurde meer dan twintig jaar. Een reis langs specerijen en stoffen, parfums, bloemen en vruchten van het Oosten, langs de Zijderoute, door onontdekte, nieuwe en fascinerende plaatsen, bevolkt door verschillende etnische groepen en zulke uiteenlopende culturen.

Marco Polo inspireerde andere grote reizigers zoals Columbus en Vespucci, en dankzij zijn boek “il Milione” ontstond de eerste wereldkaart.

Een topnoot van mandarijn brengt ons naar China, waar de spookachtige Osmanthus een rijke, zoete, bloemige, honingzoete, fruitige noot geeft, en ons naar de verre geheime tuin van de keizer leidt.

Een vleugje roze peper geeft een licht kruidige toets aan een intrigerende zijdeachtige harmonie.

TOP Tangerine, Osmanthus, Davana, Pink Pepper, Silk

HEART Jasmine, Rose, Peony, Heliotrope

BASE Musk, Vanilla, Sandal, Amber

NOSE: Luca Maffei

 

DOP: PORTORO

niche parfum onyrico kunst en geuren

MICHELANGELO

Real-life strategy to reach your goals.

Michelangelo Buonarroti – belangrijkste kunstenaars uit de Italiaanse renaissance.

Zodra zijn naam wordt noemt, wordt er meteen aan zijn meesterwerken gedacht: de Sixtijnse kapel, het Laatste Oordeel, David, de Koepel van Sint Pieter, de Pieta en vele andere.

Zijn pad werd gedurende zijn leven gemarkeerd door een aantal mijlpalen: Florence, Rome, Venetië en Bologna.

Het hart van deze geur is vijg, meesterlijk begeleid door gele grapefruit, wilde cassis en een vleugje magnolia. Tenslotte een krans van wierook, die het diepe gevoel van spiritualiteit uitdrukt dat de sfeer waarin Michelangelo werkte doordrong. Hyacint en galbanum sluiten dit werk af, gepolijst met de aardse, kruidige noten van cipres, de houtachtige noten van ceder, patchouli, vetiver en labdanum..

TOP Bergamot, Grapefruit, Tagete, Cassis, Davana

HEART Figue, Magnolia, Galbanum, Incense, Jacinthe, Olive’ Leaves

BASE Patchouli, Cistus Labdanum, Vetyver, Cypriol, Cedar Wood, Figue’ Leaves

NOSE: Maurizio Cerizza

DOP: WIT MARMER VAN CARRARA, waar Michelangelo ook zijn David uit beeldhouwde.

Niche parfum, Onyrico, Exclusieve geuren, Art & fragrances, Giacomo puccini

ROSSA BOHEME

Real-life strategy to reach your goals.

Giacomo Puccini – Een van de grootste operacomponisten.

Hij wordt over de hele wereld erkend en heeft de planken van de grootste internationale theaters betreden. Zijn gevierde werken zijn ontelbaar: La Bohème, De Barbier van Sevilla, Tosca. De grote Luciano Pavarotti hield van deze opera, omdat het de eerste opera was die hij zong.

Het parfum gewijd aan deze opera heeft overheersende citrusnoten, maar met een hart van tabak.

Er zijn hints van fluwelen gordijnen, het hout van het podium, van muziekinstrumenten zoals de viool en de contrabas…. en diepe maar frisse hints van aftershave, die overvloedig door de tenoren worden gebruikt.

TOP Lemon, Angelica, Pink Pepper, Coriander

HEART Tobacco, Black Pepper, Cinnamon

BASE Patchouli, Vetyver of Giava, Musk, Amber, Cedarwood

NOSE: Luca Maffei

DOP: RODE TRAVERTIN

niche parfum, art & fragrances, onyrico

TAU

Real-life strategy to reach your goals.

Francesco of Assisi – Een van de grootste heiligen van de Katholieke Kerk

De liefde van Franciscus is universeel, voor de mensheid, voor de aarde, voor de levende wezens en voor de natuur: Hij leefde in de bossen in zeer nauw contact met de natuur. Hij was ook een groot dichter.

Met de geur van natte aarde, de geur van bomen, mos, bladeren, is de Italiaanse regio Umbrië rijk aan bomen als berk, kers, hazelaar, esdoorn, spar, arbutus, kastanje jeneverbes, eik, den, bosbes, en bloemen als cyclamen of iris marsica.

Tau is een frisse, bijna rudimentaire geur.

Het bevat de geuren van jeneverbes en salie en ook van muskus en vochtige berkenstammen omgeven door geranium. De essentie van deze planten doet oude herinneringen herleven, dezelfde als toen Franciscus de zon, de maan en de sterren observeerde en overwoog onder diezelfde bomen en in de nabijheid van dezelfde planten te leven.

TOP Bergamot, Pine, Juniper’ Berries, Sage

HEART Geranium, Lentisco, Black Pepper, Leather, Pepper

BASE Patchouli, Cistus Labdanum, Oak Moss, Birch, Cedar Wood

NOSE: Maurizio Cerizza

DOP: GROENE ALPI

niche parfum, art & fragrances, onyrico

UNGUENTUM

Real-life strategy to reach your goals.

Geïnspireerd door het oude Rome.

UNGUENTUM REGALE, waarvan de oude samenstelling is herontdekt en blijkt te zijn gebaseerd op ben (myrobalan), putchuk, amomum, kaneel, opopanax, calamus, tejpat, serichatum, henna, saffraan, tijgernoten, marjolein, lotus, honing, wijn en rozenhout.

Het is een geur die de gouden eeuw van de Italiaanse geschiedenis onthult en vrijgeeft, het tijdperk van grote Romeinse villa’s, patriciërs, kuuroorden, geschiedenis, mythologie en filosofie. Het spreekt van oude culturen, van grote geesten als Pythagoras of grote filosofen als Seneca. Het roept de kruidenkaravanen op die van ver kwamen, het stof van de straten, de intensiteit van de natuur, intens leerwerk.

De geur is geïnspireerd op het oude Rome en herinnert aan de essenties van die tijd: essentiële oliën, natuurlijke harsen en kruiden.

TOP Tangerine, Artemisia, Tea, Calamus, Cinnamon

HEART Honey, Vine, Saffran, Tobacco

BASE Opoponax, Bourbon Vanilla, Musk, Amber, Cedar Wood

NOSE: Luca Maffei

DOP:

niche parfum, onyrico., kunst en geuren

ZEPHIRO

Real-life strategy to reach your goals.

Sandro Botticelli – Een kunstschilder uit de Italiaanse renaissance.

Botticelli’s Primavera: een verfijnd werk met vaardig kleurgebruik, grote elegantie in de figuren en een algehele poëzie. Venus vertegenwoordigt de welwillendheid die mensen beschermt en de zintuigen en materiële liefdes scheidt van spirituele waarden. De Drie Gratiën dansen en Mercurius verspreidt de wolken.

De naturalistische details van het gazon met de honderden soorten bloemen inspireerden de creatie van Zephiro.

De schoonheid en helderheid van de kleuren van de bloemen, vakkundig getekend met fijne penseelstreken, en de wind die bijna echt lijkt, vertalen zich in noten van tuberoos vermengd met wilde bloemen die bijna de bloei van bloemen sanctioneren, en een suggestie van bergamot die de nuances van heldere lucht weergeeft.

Amber, vanille, muskus en patchouli vormen de basis waarop alle bloemennoten rusten.

TOP Bergamot, Neroli, Galbanum, Pink Pepper

HEART Tuberose, Ylang Ylang, Gardenia

BASE Patchouli, Vanilla, Amber

Nose: Maurizio Cerizza