De familie Lembo heeft in de jaren 50 een parfumerie in de straten van het centrum van Rome. De economie bloeide volop, dames uit de middenklasse doen handwerkinkopen en de eerste kleine auto’s rijden door Bel Paese. De Fiat Cinquecento is een statussymbool en Italië voelt de ogen van de wereld. Buitenlanders bewonderen de Cinecittà Studios en vragen naar Italiaanse producten, uniek in hun kwaliteit en stijl. Korte tijd later wordt de creatieve geest van die tijd, gemaakt van intuïtie, luxe en uniciteit, over de hele wereld geëxporteerd onder de naam Made in Italy.

Het is 2001 als Maurizio Lembo zijn eigen merk, genaamd Officina delle Essenze, opricht. Geïnspireerd door de ervaring die hij heeft opgedaan in de parfumerie van zijn vader, waar de vrouwelijke consument historische merken kon kopen zoals Guerlain, Coty, Caron, Penhaligon’s, Creed, Chanel en Lanvin. Hij ontwikkelt in eerste instantie huisparfums, in de vorm geurstokjes. Naast de parfumerie van zijn vader kopen steeds meer parfumerie in o.a. Milaan, Turijn, Verona, Brescia en Bologna zijn huisparfums in.

Het is 2005 als Maurizio Lembo klaar is om zijn merk langzaam uit te bouwen met parfums. Hierbij begint hij met Puro Lino, de succes geur uit zijn huisparfum lijn. De jaren daarop volgen de geuren; Puro Talco, Puro Neroli en Musc Pure. Inmiddels komt ook langzaam de vraag vanuit het buitenland naar zijn parfums. In 2015 lanceert hij Caldo Gourmand en lanceert hiermee een nieuwe lijn gefocust op warme geurnoten. Deze lijn is te herkennen aan de bruin/koper kleurige verpakking met goud label.

OSMARINE

Marine-noten op een originele wijze gecombineerd met de sensueel-fruitige noten van osmanthus. Een frisse en langgeurend parfum voor iedereen dat naast ‘osmarine’ ook bergamot, sinaasappel, framboos, jasmijn, patchoeli, musk en vanille bevat.

PURO FICO

Voor de echte vijgen liefhebbers! Een aromatisch, fruitig en tevens uniseks parfum. Gelanceerd in 2012. In dit eau de parfum vloeien amandel, kokosnoot, vijgenblad, zeewater, sandelhout en galbanum samen.

CALDO GOURMAND

Is een puur en compleet gourmand-parfum. Op de huid zacht, warm, zoet en spannend en tegelijkertijd rustgevend, charmant en sensueel op onschuldige wijze. Opgebouwd uit: vanille, karamel, kokosnoot, musk en hout.

OUD GOURMAND

Een intense kus tussen twee zielen verbonden door een hartstochtelijk lot. Een langdurige gevoel en een mix dat duidt op een warme omhelzing. Oud Gourmand is het parfum van de tegengestelden, gepassioneerd en jaloers, kwaadaardig en romantisch tegelijkertijd. De typische zoetheid van de vrouwelijke nuances wordt gecombineerd met de mannelijke ruwheid voor een origineel en mooi resultaat.De oosterse olfactorische noot van Oud vermengt zich met de gourmandnuances van vanille en kokos. De warme consistentie van de karamel glijdt langs de houtachtige tonen van het leer en maakt ze zoet en sensueel. Het is een omhelzing die versmelt als vloeibaar goud en de dubbele ziel van Oud transformeert in een uniek, verleidelijk en kostbaar element.