De geschiedenis van Oman in de handel van essences is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Zij overspant de periode van duizenden jaren geleden, vooral sinds de grootste erfenis, de handel in wierook. Sinds mensenheugenis tot vandaag de dag.

Deze handel speelt een prominente rol  in de activiteiten tussen Oman en de wereld. Sindsdien staat het Omaanse individu bekend om zijn belangstelling voor het kunstenaarschap in de handel en vervaardiging van essences, dankzij Omans overvloed aan natuurlijke ingrediënten en prominente geografische kenmerken zorgen zij voor inspiratie en diversiteit. 

Veel Omaanse families maakten zelf essences voor thuis, bruiloften en speciale gelegenheden, totdat het een commercieel product werd dat op de markten werd verkocht. Sindsdien zijn vele ideeën uitgekristalliseerd en zijn talrijke lokale merken gelanceerd en hebben zij het internationale niveau bereikt.

De belichaming van een unieke visie op zijn soort, die creativiteit in zich draagt, dat is het kenmerk dat Oman Luxury nastreeft. Vanaf 2012 zijn zij  erop gebrand om waarde, elegantie en schoonheid in hun geuren te belichamen en ze te presenteren in een twist van authenticiteit met moderniteit.

Het oog neemt de schoonheid in zich op.

Voordat het parfum in de lucht blijft hangen en zijn sporen nalaat, moet het oog de schoonheid van de uiterlijke vorm in zich opnemen om de kunstzinnigheid te kunnen waarderen die gekozen is om zo’n prachtig kunstwerk te creëren.

Bij elke zoektocht in de natuur van Oman wordt een nieuwe inspiratie ontdekt, onderbroken door ontmoetingen en discussies over hoe een vleugje authenticiteit met een vleugje moderniteit te creëren en dit als een uniek onderdeel van Oman aan de wereld te presenteren.

Serenity

Een sensuele mix van elementen die zorgen voor aanwezigheid, textuur en perfecte harmonie. Geïnspireerd door de Grote Moskee van Sultan Qaboos. Serenity is verrijkt met een meesterlijk gedoseerd element van komijn, andere specerijen en oud. Het is een traditionele compositiestijl uit het Midden-Oosten die licht en schaduw, mannelijk en vrouwelijk, kracht en gratie in zich verenigt.

Neus: Pierre Negrin (bekend van verschillende Amouage geuren)

TOP NOTES agarwood, rose centifolia and saffron

HEART NOTES cumin, patchouli, jasmine, clove and cedar wood

BASE NOTES olibanum, leather, woody notes, musk and praline

Royal Incense

Een geur geïnspireerd door Omaanse wierook met een rokerig aroma, die de zintuigen charmeert met zijn klassieke allure, een die onmiddellijk warmte en rust oproept. Honing, muskus, amber en leer, verbindend als het rivier.

Neus: Philippine Courtiere

TOP NOTES Pink pepper

HEART NOTES Lily and geranium

BASE NOTES incense, honey, leather, cedar, vetiver, amber and musk

Oud Aquilaria

Laat uw emoties herleven met een rijke oud-achtige rozengeur. De geur opent met delicate toetsen van roze peper, rozemarijn en een zoete illusie van appel, gevolgd door een heerlijk bloemenboeket. Bij de drydown verschijnt een verleidelijk oerakkoord met hints van patchoeli en amber.

Neus: Dominique Ropion (bekend van Alien Mugler en Portrait of a Lady van Frederic Malle)

TOP NOTES Pink pepper, Apple and Rosemary

HEART NOTES Damascus rose, Bulgarian rose, Clove and Sage

BASE NOTES Ambroxan, Cistus, Patchouli and Oud accord

Paramour

Een weelderige en erotische lederachtige rozengeur met een pittig fruitig en bijna snoepjesachtig aroma. Afgewerkt met rokerige leernoten die sensualiteit oproepen met hints van stroperige karamel, vanille, muskus en amber.

Neus: Philippe Paparella

TOP NOTES Bergamot, Raspberry, Grapefruit and Saffron

HEART NOTES Jasmine, Lily of the valley, Cinnamon and Rose

BASE NOTES Musk, Cedarwood, Sandalwood, Amber, Vanilla, Moss, Patchouli, Leather, Caramel and Tonka

Overdose

Geïnspireerd om een opwekkende vibe van extreme gelukzaligheid op te roepen. De geur begint met een overdadige frisheid van citrus verrijkt met specerijen. Gevolgd door een bloemig hart met jasmijn, lelie en oranjebloem tot een overweldigende rijke basis bestaande uit vetiver, ambergis, muskus en patchoeli.

Neus: Philippe Paparella

TOP NOTES Bergamot, Grapefruit, Black pepper, Saffron and Cardamom

HEART NOTES Jasmine, Lilly, Orange flower and Fig

BASE NOTES Musk, Sandalwood, Vetiver, Ambergris, Tonka and Patchouli

Wanderlust

Een inspiratie die lijkt op een grensverleggende reislust. De geur opent met frisse noten van bergamot, citroen en zwarte bes, verrijkt met een zachte kruidige mix van roze peper, kaneel en saffron. Cederhout en guaiac hout onthullen een houtachtige toets bij de drydown met hints van olibanum.

Neus: Jean-Louis Sieuzac (bekend van Dior Fahrenheid en YSL Opium)

TOP NOTES  Bergamot, Lemon and Pink pepper 

HEART NOTES Black currant, Cinnamon and Saffron

BASE NOTES Cedar wood, Guaiac wood and Olibanum

Belfiore

Belfiore is een parfum geïnspireerd op een van de verborgen schatten van Oman, een plaats die beroemd is om zijn palmen en fruitbomen zoals abrikozen, druiven en granaatappels. Het dorp Wakan heeft een adembenemend landschap hoog in de lucht. Het is een plek die een gevoel van rust en sereniteit oproept, wat wordt weerspiegeld in een parfumflesje met een delicate geur van poederachtige en bloemige noten vermengd met abrikoos en wortel.

Neus: Marie Salamagne

TOP NOTES Carrot and Apricot

HEART NOTES Osmanthus and Gardenia

BASE NOTES Suede , Oakmoss and Beeswax