Vol trots kunnen we jullie de nieuwe geur van ACCA KAPPA presenteren. In mei begint het wielerseizoen met de aftrap van de Giro d’Italia. Vorige jaar heeft de organisatie van de Giro d’Italia aan ACCA KAPPA gevraagd een parfum te ontwikkelen ter ere van de 90e verjaardag van de “Maglia Rosa” (de iconische roze trui die elke dag wordt uitgereikt aan de leider van de Giro d’Italia) en zo is VOLATA geboren. 

Voordat we je meenemen naar het parfum vertellen we je eerst alles wat je moet weten over deze race. Want wist je de dat Giro d’Italia (letterlijk vertaald de ‘Ronde van Italië’) werd opgericht in 1909? In eerst instantie werd de race opgericht om de verkoop van de grootste sportkrant van Italië te stimuleren: La Gazzetta Dello Sport. Inmiddels is de race één van de drie belangrijkste wielerwedstrijden ter wereld.

Oorspronkelijk was de Giro opgedeeld in acht etappes met een totale lengte van 2448 km, maar naarmate de Giro aan bekendheid en populariteit won, werd de wedstrijd verlengd en breidde de deelname zich uit van voornamelijk Italiaanse deelnemers tot renners uit de hele wereld. Inmiddels bestaat de race uit 21 etappes die zich uitstrekken over drie weken, waarbij de deelnemers tussen 120 en 250 kilometer per dag afleggen. Waarbij het landschap een uitdagende mix is van vlakke, middelzware en hoge bergterreinen en doorkruist bijna heel Italië, van de zonnigere zuidelijke regio’s tot de prachtige Alpen.

Het landschap en haar onvergetelijke geuren, de strijdlust en het doorzettingsvermogen die wordt geleverd tijdens de race zijn de inspiratie voor de ontwikkeling van de uniseks geur VOLATA (letterlijk vertaald ‘sprint’). De topnoten van de geur bevatten opwekkende roze peper, een knipoog naar de iconische traditie van de ‘Maglia Rosa’. De Maglia Rosa is een eerbetoon aan de oprichtingskrant van de Giro, de Gazzetta Dello Sport (die al sinds 1896 op roze papier wordt gedrukt). Gevolgd door de elegantie van iris, muskusachtige engelwortel met hints van kruidige kardemom en krachtige gember en cipres in het hart.

Een heerlijke geur die door zowel dames als heren gedragen kan worden. Tijdelijk* ontvang je bij aankoop van een 100 ml Eau de Parfum een officieel ACCA KAPPA Giro d’Italia t-shirt cadeau. Nog mooier is dat je met je aankoop kans maakt op het officiële wielrenshirt van de Giro d’Italia.

* zolang de voorraad strekt