Expositie | 10-09-2021 t/m 30-10-2021 [verlopen]

Maak kennis met opkomend talent; Tom Kiewra. Hij weet het rauwe van de stad op een eleganten en eigentijdse manier naar de woonkamer te brengen. Waarbij je gefascineerd wordt door de letterkunst en blijft kijken door het pigment gebruikt, dat danst in de zon.

Van jongs af aan wordt Tom al aangetrokken tot het straatleven in de stad, Amsterdam. Hier raakt hij gefascineerd door de graffiti en straatkunst om hem heen, met een obsessie voor typografie en belettering. Na lange nachten en interationale avonturen met een rugzak vol spuitbussen, besloot Tom om een carriere te beginnen als grafisch ontwerper en start zijn studie aan het Grafisch Lysceum in Utrecht.

Naast zijn werkzaamheden als Graphic Designer voor The Walt Disney Company, is hij nog steeds met een grote regelmaat in zijn comfortable studio te vinden. Waar hij een uitlaatklep vindt in zijn passie voor calligraffi en streetart.Hij drukt zich uit met woorden die geinspireerd zijn door de straat of zijn favoriete muziek.

Ondanks dat Tom pas eind 2019 is begonnen om de calligraffi en streetart naar het doek te brengen, gaat zijn werk al de hele wereld over. Zo hangen zijn kunstwerken al bij een kunstverzamelaar in Californië. Waar zijn kunst naast de beelden van KAWS (Brian Donnelly) hangt. Maar ook gaat zijn werk met een regelmaat richting Scandinavië, waar de minimalisten ook fan zijn van zijn werk.


Naast dat Tom vrij werk maakt en constant blijft experimenteren met zo’n beetje alles waarmee je kunt schrijven, vindt hij het leuk om in opdracht te werken. Waarbij hij het interieur in zich op neemt en de kleuren hiervan laat terugkomen in zijn werk. Op die manier voelt zijn werk altijd warm en vertrouwd in de ruimte. 

Op dit moment is de expositie van Tom gesloten.
Benieuwd naar recent werk? Volg Tom dan op Instagram