Expositie | 10-02-2023 t/m 31-03-2023

‘A Whiff of Fresh Air”

Alewijn Don AKA Don Drawings is een in Amsterdam gevestigde autodidact kunstenaar en conceptueel ontwerper. Met een achtergrond in kunstgeschiedenis en geschiedenis ontwikkelde hij een passie voor de constructivistische stromingen van het begin van de 20e eeuw. Deze inspiratie is duidelijk zichtbaar in zijn artistieke stijl, die een mix laat zien van elementen uit het Suprematisme, De Stijl, het Kubisme en het Bauhaus tegelijk.

Zijn nette en gedefinieerde geometrische stijl stelt hem in staat de wereld om ons heen te minimaliseren. De nadruk ligt op lijnen, vormen en kleuren. Hij beweert dat “kleuren en vormen overal om ons heen zijn, door ze te herschikken en tot een centraal thema te maken, vang ik ze in de eeuwigheid”. Volgens zijn eigen intuïtie probeert hij verbinding te maken met zijn publiek door gebruik te maken van visuele basiselementen. Door zich te concentreren op klassieke media, zoals verf en inkt, speelt hij op een bijna digitaal geconstrueerde manier met het geheugen van moderne media.

Van vrij werk tot custom artwork

Door de speelsheid en de aangename esthetiek passen de kunstwerken van Don goed bij het moderne interieur. Zijn nette en gedefinieerde geometrische stijl stelt hem in staat de wereld om ons heen te minimaliseren. Het gebruik van aardse tinten en juist minder van felle kleuren dragen bij aan het organische karakter. De geometrische stijl zorgt dat iedereen een eigen beleving en interpertatie bij ieder werk heeft. Voor het vrije werk haalt Don zijn inspiratie uit alledaagse dingen. Overal om ons heen zijn kleuren’ en vormen. Door ze te herschikken en tot een centraal thema te maken, legt hij dit in de eeuwigheid vast.

Op zoek naar artwork waar alleen jij de inspiratie en boodschap van weet? Don maakt ook gepersonaliseerde kunstwerken. Eén van zijn sterke punten is het omzetten van ideeën, ervaringen en motto’s naar visueel abstracte concepten. Oftewel laat Don’s artistieke geest los over jouw woorden en verhalen.