Hoe kan het dat bij de ene een geur zo vervliegt, terwijl diezelfde geur bij iemand anders lang blijft? Dit alles heeft te maken de conditie van de huid en het parfum dat je kiest. Zo is Musk een drager van geuren.

Je kent het wel. Na het op doen van je parfum lijkt de geur na korte tijd al te zijn verdwenen, terwijl de geur bij iemand anders uren blijft zitten. Hoe frusterend is dat! Maar gelukkig kan je er iets aan doen. Er zijn namelijk verschillende factoren die effect hebben op hoe goed een parfum bij je ruikt. In deze blog bespreken we de twee belangrijkste, namelijk; het soort parfum & de status van de huid.

Allereerst de status van de huid.

De conditie van de huid is veel bepalend bij het dragen van geuren. Zo heeft de PH-waarde invloed op hoe een parfum zich ontwikkelt (mits het een geur is met essentiële oliën). De conditie van de huid speelt een rol bij hoelang je een geur ruikt. Zo blijft op een droge huid de parfum slecht ‘hechten’. Geurstoffen in een parfum hebben vettigheid nodig om te binden en dus te blijven hangen. Hoe minder vettig de huid hoe, hoe minder houvast de parfum heeft. Het goed hydrateren van de huid is daarom van groot belang. Naast voldoende water drinken (hydratatie van binnenuit) is het ook belangrijk de huid dagelijks in te smeren met een voedende body lotion of body butter (hydratatie van buitenaf). Naast dat de body lotion hydraterende ingrediënten bevat is het belangrijk dat er ook musk aan toegevoegd is. Musk heeft namelijk als eigenschap dat het geuren draagt. Dit is daarom ook een van de redenen waarom musk in veel geuren voorkomt. 

De WHITE MOSS body lotion van ACCA KAPPA is zo een voedende body lotion. De body lotion bevalt essentiële oliën van Lemon extract voor het verkwikkend en vitaliserend effect. De toegevoegde provitamine B5 zorgt voor de kalmerende, verzachtende en huidverzorgende werking. Daarnaast bevat de body lotion Sodium PDC en Equisetum Arvense extract. Sodium PDC is een zeer doeltreffende vocht inbrengende en voedende stof. Het helpt de Natural Moisterizing Factor (MNF), een natuurlijk bestanddeel van de huid dat water kan vasthouden en geleidelijk kan afgeven om de huid gehydrateerd te houden. Equisetum Arvense extract, ook wel bekend als heermoes extract, is een meerjarig gras. Het extract is rijk aan silicium, calcium, kalium en magnesium. Het wordt beschouwd als een uitstekende hersteller en is een gewaardeerd middel tegen kwetsbare haarvaten dankzij zijn samentrekkende werking op de bloedvaten. Het verstevigt ook en verbetert de elasticiteit, waardoor het een goede hulpstof is bij de behandeling van huidveroudering en huidverslapping.

Is de huid extreem droog? Dan wordt de ACCA KAPPA WHITE MOSS Karité body butter aangeraden. Hierin zit onder andere Karité Shea butter en Sweet Almond olie. De Karité Shea boom is inheems in West Afrika. De lokale bevolking noemt het vaak de boom van de gezondheid en schoonheid. Zijn vrucht is een ovaalvormige bes met één of twee grote zaden. De boter die door persing van de zaden wordt verkregen, heeft een grote onverzeepbare fractie en een hoog gehalte aan vetzuren envitamines. De aanzienlijke voedende, vocht inbrengende en verzachtende eigenschappen maken het tot een essentieel ingrediënt. Het wordt gebruikt voor de preventie en behandeling van huidveroudering en rimpels. De Sweet Almond, of te wel Zoete amandelolie is één van de oliën die het hoogste percentage vetzuren bevat. De olie al langer bekend en gewaardeerd om de verzachtende, zoetende, voedende en kalmerende eigenschappen en omdat deze zelfs door de gevoelige huid goed wordt verdragen. Rijk aan vitamines E, B, proteïnen, glucides en minerale zouten. Het is zeer goed in het bestrijden van de effecten van huidveroudering (vooral bij de behandeling van een droge en rode huid)

Beide ingrediënten worden verkregen door koude persing, waardoor de werkzame stoffen optimaal bewaard blijven.

Het soort parfum

Daarnaast speelt het soort parfum een rol. Zo bestaan er Eau de Toilets, Eau de Parfums, Parfum Extracten en Parfum Oliën (Attars). Het verschil zit hem in de verhouding geurstoffen en toegevoegd alcohol. Zo bevatten Eau de Toilets een lager percentage geurstoffen en een hoger percentage alcohol. Hierdoor vervliegt een geur dus sneller. Hoe verder je gaat, hoe meer geurstoffen er in een geur zitten en hoe minder alcohol.